woensdag 25 juli 2012

Thema Voorjaar

Hier is dan eindelijk mijn quiltje met het thema Voorjaar. In het voorjaar zie je voor het eerst de vlinders weer. Vandaar dat ik gekozen heb voor een vlinder in het werkje. Ik loop hopeloos achter met mijn werk voor deze groep door privéomstandigheden, maar ik ga mijn best doen in te lopen.

dinsdag 17 juli 2012

Solse Gat

Vandaag heb ik mijn quiltje voor het thema mythen en sagen afgemaakt. Ik heb de legende van het Solse Gat verbeeld. Ik plaats hier de link om het uitgebreide verhaal eventueel te lezen. Het gaat over een klooster wat eeuwen geleden in het puttense bos stond. De monikken leiden een leven van weldaad en feesten en in een kerstnacht na een donderslag is het klooster weggezonken in het bos en er bleef een donker gat over.Sinsdien komen er elke nacht uit het gat geluiden van klokken eerst zacht en steeds harder daarna komen de geesten van de monniken en al klagend gaan ze in een lange rij rondom het gat waar een blauwe gloed opstijgt. Daarna zweven ze rusteloos uiteen.

donderdag 5 juli 2012

Nieuw thema: REIZEN

Hannie heeft het stokje voor een nieuw thema aan mij doorgegeven. Dus dat werd flink nadenken over wat het zou moeten worden. Dat was lastig, want ik was net een weekendje weg in Berlijn, dan hou je weinig tijd over om aan dit soort dingen te denken.
Eenmaal thuis was ik er toch snel uit. Ik hou ontzettend van reizen, want ik zie graag veel van de wereld. Zeker in dit jaargetijde waarin veel mensen op vakantie gaan komt dit onderwerp ook vaak ter sprake. Daarom heb ik gekozen voor het thema: REIZEN. Volgens mij kun je hier veel kanten mee op, zoals verschillende vormen van vervoer, vakantie(landen) en andere culturen.
Allemaal veel succes met dit nieuwe thema. Ik ga snel het vorige afmaken.

maandag 2 juli 2012

Appel, Mythen

Aanvankelijk zocht ik een Scandinavische mythe. Ik vond een mythe over de godin Idun, de vrouw van god Bragi, die de appels van de eeuwige jeugd bewaakte die de goden uit het Asen geslacht moesten eten om jong te blijven. Denkend over dit thema kwam ik, door een gesprek op mijn werk, op een mythe van de moderne tijd: "an apple a day keeps the doctor away".

Ik vond een uitnodiging voor een medisch congres "Mythen, missers & maatwerk + Meesterwerk" dat in september 2012 in Ede wordt gehouden. En zie hier het onderwerp van mijn keuze op de congres-agenda. Aan de spreker de taak om aan te tonen of de mythe inderdaad 'evidence based' is:  gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Het quiltje bestaat uit handgeverfde achtergrond stof, gestempelde letters, appels gesneden uit drie verschillende lagen organza, machine gequilt. Ik ben nog op zoek naar een miniatuur stethoscoop om in de 'appel'boom te hangen, alvast ter bevestiging van het onderwerp. Ik hoop maar dat de mythe bevestigd wordt, ik ben een trouw volger ervan.
Lya