woensdag 26 mei 2010

Hortensia

Een verdroogd hortensiabloemblaadje, zo klein en zo mooi.

De achtergrond is zijdepapier en daaroverheen heb ik het blaadje gequilt.
Op mijn blog kun je meer lezen over mijn hortensia.

donderdag 20 mei 2010

Groen?!


Het blad van een hortensia was in mijn gedachte altijd groen.

Maar niets is minder waar........

Deze foto heb ik gisteren gemaakt in de tuin. Nu de bladeren groter worden, wordt de kleur groener. Maar een paar weken geleden waren de bladeren heel donkerrood, bijna zwart. In het nieuwste blaadje kan je dat nog zien.
Ik heb onlangs een oranje lap stof (niet zo mooi gelukt) opnieuw geverfd. De nieuw geverfde lap komt erg overeen met de kleur van de bladeren. Alleen 'voelt' het niet als hortensia.
Ik ben er nog niet helemaal uit, maar wordt vervolgd.

vrijdag 14 mei 2010

Hortensia

Voor mijn 'eigen' onderwerp hortensia ben ik aan het experimenteren gegaan met allerlei technieken en kleuren. Op de foto een van de resultaten. Het is zeker niet mijn definitieve inzending, die wordt heel anders. Bovendien meet dit quiltje 8x8 inch, dus is het niet groot genoeg om mee te mogen doen. Ik heb het wel met veel plezier gemaakt, daarom laat ik er een foto van zien.
Wordt vervolgd,
Lya

woensdag 12 mei 2010

Uitgebloeid

De hortensia: Toevallig mijn favoriete plant die het ook nog goed doet in een tuin op het noorden; in de tuin in Tiel stonden er dan ook aardig wat (volgens DH eigenlijk wat teveel, maar volgens mij kun je nooit teveel hortensia's hebben).

Maar, de inspiratie voor het quiltje kwam niet van de hortensia's in de tuin in Tiel, maar van een paar flinke uitgebloeide exemplaren in de tuin in Dalem (waar we tijdelijk wonen). Natuurlijk hadden de bloemen er al lang uitgeknipt moeten zijn en dat heb ik inmiddels ook gedaan, maar niet voordat ik deze foto had gemaakt:



 En dit is de quilt die ik gemaakt heb:


"Uitgebloeid"
30x30 cm, uitsluitend handgeverfde en geroeste stoffen (de rest van mijn stoffen ligt in de opslag), machinaal gepatcht en geappliceerd. Voor de achtergrond heb ik een gemodificeerde versie van de techniek gebruikt die ik van Ans Kastein had geleerd. De workshop was bij ARTfor12, dus dat vond ik wel toepasselijk.


An english translation of this post is crossposted at Margeeths quiltblog.