woensdag 23 april 2008

De ogen van Anne Frank

Vanmorgen hoorde ik op de radio het bijzondere verhaal van een kerstkaart die de 8-jarige Anne Frank had gestuurd naar een kennis, die kaart was ontdekt door een onderwijzer in het Gooi in een doos 'rommel'. Intussen heeft de Anne Frank-stichting bevestigd dat het echt haar handschrift is en dus authentiek.
Meteen ben ik verder gegaan met mijn quiltje voor het thema ogen, de foto's van Anne heb ik door middel van transferpapier overgebracht, de kastanjebladeren zijn zeefdruk en de dagboektekst is machinaal gequilt. Er staat:
23 febr. 1944
Wij keken alle twee naar de blauwe hemel, de kale kastanjeboom aan wiens takken kleine druppeltjes schitterden, naar de meeuwen en de andere vogels die hun scheervlucht wel van zilver leken. Dat alles ontroerde en pakte ons zo dat we niet meer konden spreken.

Groet, Simone.

zondag 20 april 2008

'Eyes in space'

Gisteren naar de eerste les van quilten speciaal geweest. Door vrij associeren kwam ik, via een rode looplamp en een door Mary getekend oog, op deze tekening:

en dat leek me dus wel wat om uit te werken voor ons thema. Tot nu toe ben ik de hele morgen aan het tekenen geweest, maar heb nog niets waar ik tevreden genoeg over ben om er een quilt van te maken.

vrijdag 11 april 2008

12 x Strips

Het resultaat van ons eerste thema: Strips.

Klik op de foto voor een grotere afbeelding.

Ogen

Deze week waren alle ogen van de wereld gericht op de Anne Frankboom in Amsterdam.
Een goede reden om daar mijn quiltje over te maken. Allereerst het dagboek van Anne Frank, natuurlijk ooit gelezen, maar nu lees ik hele andere dingen.
Zeker met drie puberende dochters in huis.
Door de ogen van Anne Frank krijgen bepaalde dingen een andere dimensie en dat probeer ik nu in stof te vangen. Het begin is er.
Groet, Simone

dinsdag 8 april 2008

For your eyes only



Ik heb het thema letterlijk genomen, alleen in enkelvoud. De ogen is een zintuig dat gebruikt maakt van licht om een beeld door te geven naar de hersenen. Als mensen elkaar in hun ogen aankijken, spreken we van oogcontact, een vorm van lichaamstaal. We kunnen aan de ogen van iemand zien wat de emoties zijn, blij, verrast, verdrietig enz. Door het oog van de naald is een bekend gezegde.


Ik heb foto,s van mijn oog gemaakt deze heb ik gelijk als "eye-catcher"gebruikt. Uitgeprint en met Golden Medium en organza vast gemaakt. De achtergrond is bewerkt met een gedicht uit mijn poeziëalbum, een zeefdruk, en gestempeld met een spons. Mijn vader heeft dit geschreven op : 6-12-1971. De tekst is niet erg duidelijk, maar zijn ook alleen voor mij bedoeld, de titel verwijst hier naar. En tevens geeft het een link naar films, waar ik ook van hou. Dit is de 12de James Bond film, heb ze allemaal gezien. Het zwarte kruis heb ik machinaal genaaid op wateroplosbaarvlies, deze staat voor het overlijden van mijn vader, die op 12-12-1998, door een ongeluk om het leven is gekomen. Hij sloot voorgoed zijn ogen.

vrijdag 4 april 2008

Eindelijk gelukt om zelfstandig in/op de blogsite te komen! Ik was er al bang voor dat Google en ik toch geen vrienden konden worden omdat bij eerdere pogingen Google mijn email-adres niet accepteerde. Gelukkig heeft Wietske mijn foto's en tekst kunnen plaatsen vanmorgen. Het lijkt erop dat ik het vanaf nu ook zelf kan.
Bedankt Wietske, voor je hulp!
Ik heb al een 'oogje' op de volgende opdracht! ;<)
Groeten, Lya

Strips

Vanaf het begin had ik bij het woord 'strips' nooit de gedachte aan een stripverhaal maar aan stoffen-strips. Grappig dat je zo'n woord op diverse manieren kan interpreteren.
Strips van stof zijn op diverse manieren te verwerken. Ik ben begonnen met 10 strips te snijden van 'fast2fuse'.
Deze heb ik daarna bekleed met stof.

Hiermee een matje gevlochten. In elkaar geschoven is het 12' bij 12' groot.

Als je het uitelkaar haalt komen de bloemen en bladeren van mijn favoriete plant, de hortensia, tevoorschijn. De foto's van de hortensia heb ik met 'Bubble Jet' geprint op stof. Om toch de afmetingen te houden van 12' bij 12' is een deel van iedere strip zo gemaakt dat 1/5 deel van de strip naar achteren kan worden gebogen.

Wat op de achterzijde van iedere strip staat blijft nog even een verrassing. Wordt vervolgd, want duidelijk is dat de rafeltjes om de foto's nog nadere bewerking nodig hebben.
Geschreven door Lya

dinsdag 1 april 2008


hierbij mijn definitieve Strips versie

Thema 2

Het thema voor onze tweede uitdaging is bedacht door Hilde:

'...mijn thema kom je overal tegen, bij mensen en dieren, in de natuur, b.v. in boomstammen, bloemen, luchten, stenen...
het zal ons uitdagen, om ons beeld van de wereld te verbreden...het kan ook confronteren...maar in de volksmond wordt ook gezegd, dat het de poort naar de ziel is: "OGEN"'

De inleverdatum is 1 juli.