woensdag 27 februari 2008

Olga Lawina


Voor het ontwerp van de quilt is Olga Lawina het uitgangspunt geworden. Het doel is om haar zo goed mogelijk weer te geven. Het bijelkaar zoeken van de juiste kleuren is (altijd?) lastig, 1 lapje heb ik 'bijgeverfd' met thee.
Met behulp van de scanner en Corel Draw heb ik Olga uitvergroot tot 12' x 12'.

Hoe ik het ontwerp ga uitwerken in stof, weet ik nog niet precies. Het wordt waarschijnlijk appliceren met vliesofix op de naaimachine.



dinsdag 19 februari 2008

Dossier DERTIEN


Het pad van de schildpad

'De beruchtste terrorist uit de Koude Oorlog... De superspion uit de jaren negentig... De duurste huursoldaat van 2000....Te geef voor de hoogste bieder...Als hij rondspookt in Rotterdam voorspelt dat niet veel goeds....
Actie is geboden en zonder aarzeling reizen Agent 327 en Olga af naar de Maasstad.'

Olga Lawina is een langbenige rondborstige geheim agente uit Zwitserland. Samen met Agent 327, die in werkelijkheid Hendrik IJzerbrood heet beleven zij vele avonturen. Deze avonturen zijn te lezen in de diverse dossiers van Agent 327, zeer grappig geschreven en getekend door Martin Lodewijk.




woensdag 13 februari 2008

strips het is gequilt



Nu het papier er af is, en ik heb het gequilt.Het is gequilt langs al de zwarte streepen en rond de letters en nummers.Om het toch wat kleur te geven heb ik er een gekleurde bies om gedaan .Het is 12 by 12,en ik heb nu mijn eigen barcode,wat toch ook wel leuk is?

donderdag 7 februari 2008

Het is geverfd.

Het is geverft,en ik kan je vertellen dat het was niet iets dat ik vlug nog een keer gaat doen ,en ik ben ook nog bang om het papier er af te haalen. Als het goed gaat dan gaan we het quilten.

ups code


Weer aan het werk met de barcode,het is een heel werk om al de strips uit te snijden, maar met een beetje geduld is het toch gelukt.Nu het patroon op de witte stof gestreeken. Zo dat is klaar, en nu kijken hoe het gaat met een zwarte paint stick ,ik hoop dat het niet gaat door lopen want dan ben ik verkocht.